Címlap
Kandász Travel

BUDAPEST: A Királynő Mézeshetei

Eredetileg sáros fürdőnek hívták, később a szüzekének. 1918 óta Gellért püspök a névadója.

Kelták, törökök, magyarok áztatták magukat évezredeken keresztül a nyílt meleg vizű forrásnál, amire aztán fürdő épült. Maga a Gellért fürdő csak 1918-ban nyitotta meg kapuit.

Az azóta eltelt csaknem száz év alatt megfordult itt Richard Nixon, Yehudi Menuhin is, sőt Julianna holland királynő a mézesheteit is itt töltötte.

Nem véletlen, hogy a törzsvendégek maguk is házassághoz hasonlítják kapcsolatukat a fürdővel…

Raduly József törzsvendég:  Egy férfi azért lakik a feleségével, mert örökké szerelmes a feleségébe, nagyon jól főz, nagyon jó édesanya…

… és amellett minden vonatkozásban, - a férfitársaim ezt tökéletesen értik - megfelel, és az élet lépéseivel, elvárásaival lépést tart.

Én is azért jövök ide. Ez a fürdő meg tud újhodni, szebbnél szebb dolgokat vezetnek be.

József 44 éve jár ide, mégsem ő a legrégebbi törzsvendég.

Hertelendy Miklós törzsvendég, Bánlaki Géza építészmérnök unokája: Itt születtem a szomszédban a nagyapám szolgálati lakásában, mert ő volt a központi igazgató itt.

Itt pálmakert volt, aztán ezt ő tervezte át fürdőnek, és a kinti hullámfürdőt, azt is ő tervezte, Magyarországon ez volt az első hullámfürdő.

Dr. Ita Jenő törzsvendég: Találkozunk rendszeresen, beszélgetünk ebben a patinás környezetben, nagyon kellemes a társaság mindig, a víz egy felüdülés.

Miért fontos az, hogy legyenek törzsvendégek?  Czinege Szilvia Marketing igazgató: egy fürdő nincs meg törzsvendég nélkül. Egy törzsvendégtől folyamatosan kapjuk a visszajelzéseket.

A mi törzsvendégeink egyébként nagyon hűségesek és nagyon kritikusak. Ők tudnak mindent elsőnek a fürdőben.

Biztos, hogy ha valahol egy kis hibát észlelnek, akkor ők jelzik is ezt a fürdőnek, amiért mi hálásak vagyunk.

Éppen ez az oka annak, hogy a fürdők gyakran kedvezményes klubokat alapítanak. 

Ha valaki gyakran jár a fürdőbe, de nem Zsigmondy kártya klubtag, annak az anyagilag egy sokkal nagyobb kiadás lenne, mint így..

Czinege Szilvia:Több száz országból  érkeznek hozzánk a vendégek, erre nagyon büszkék is vagyunk, de szeretnénk azt elérni, hogy minél több magyar vendégünk is legyen

Sokszor megkaptuk azt a kritikát, hogy bizony az árak már egy kicsit magasabbak egy átlagos magyar családnak. Éppen ezért gondoltunk arra, hogy bevezetjük a Zsigmondy klubkártyát

A törzsvendégeknek szigorú fürdési szisztémája van, akár egy szeánsznál. Először a hidegből a melegbe, a melegből a forróba, aztán a melegbe, majd visszafelé

A fürdővezetők szerint egyébként napszaktól is függ, kikkel találkozunk itt?

Míg a fiatalok szeretnek sokáig aludni, a régi törzsvendégek gyakran a fürdőkben kezdik a napot.

Dr. Gellérthegyi István törzsvendég: Nagyon különböző emberek járnak ide a társadalom minden rétegéből újságírók, tévések, orvosok, ügyvédek.

Mire itt végzünk, már jól értesültek vagyunk a világ dolgairól, és természetesen az ember egy fürdő után könnyebben kezdi a napját.

 

Nyitvatartás
Minden nap: 06:00 - 20:00 MINDEN NAP KOEDUKÁLT
Árak: http://www.gellertfurdo.hu/arak  
Elérhetőségek Gellért Gyógyfürdő és Uszoda
1118 Budapest, Kelenhegyi út 4.
Telefon: (+36-1) 466-6166/165
Nappali kórház: 1/466-61-66/145
Fürdőorvosi tanácsadó rendelés: 1/466-61-66/142
E-mail: gellert@spabudapest.hu
http://www.gellertfurdo.hu

Kapcsolódó youtube videók: 

Budapest
Széchenyi Fürdő
Budapest
Lukács Fürdő
Budapest
Rudas Gyógyfürdő