Címlap
Kandász Travel

BUDAPEST: Sakk - matt!

Zsigmondy Kártyával a Szecskában

A Brüsszeli mini Európa parkban egy jellegzetes kép, azaz a Széchényi emblematikus látványa…

…a sakkozó törzsvendégekkel képviseli Magyarországot. Nem véletlenül!

Ősszel. télen a turisták bekucorodnak a fürdőkbe, amelyek klubélettel, törzsvendég programokkal várják a mindennapi fürdőzőket.

Czinege Szilvia Marketing igazgató: Nagyon büszkék vagyunk a fürdőkultúránkra, hiszen azt el lehet mondani, hogy még egy ilyen főváros, ahol ennyi működő történelmi fürdő lenne, nincs a világon.

Bizony nincs olyan nap, hogy ne keresnének fel egy-egy külföldi sajtóorgánumtól, hogy szeretnének írni a fürdőinkről.

Míg a turistáknak ez a budapesti út fénypontja, Nóra hetente kétszer jön ide.

A Városligetbe jár feltöltődni a barátnőivel, amióta  a fürdők elindították a Zsigmondy  klubprogramot.

Látom, kártya van a kezedben? Závodi Nóra:  Igen, mert törzsvendég vagyok. Mindenképpen úszom pár hosszt, utána szerintem szaunázom egy kicsit.

Miért lettél törzsvendég, főleg így, fiatalon? Régen a szüleimmel sokat jártunk uszodába, és ez már egy bevált szokássá vált, így a barátaimmal sűrűn eljárunk.

A fürdők – akárcsak régen, a rómaiaknál, nem csak a gyógyulás, de a társadalmi élet központjai is.

Budapest Széchenyi Cinetrip Party

A Szecska a budapesti és a külföldi fiatalok kedvenc találkozóhelyévé vált. A nyáresti  progrmok kihagyhatatlan élménye a Cinetrip éjszakai fürdő party. Az egyetemisták szerint például azért is érdemes ide járni, mert rendkívül jó nyelvgyakorlás.

Nádházi Sándor: Egy régi fürdőház volt a városliget területén, még az 1800-as évek végén. Az a fürdőház ilyen privát kádszobákból állt, nyolc darab kádszoba volt benne, és oda jártak a környéken lakók, polgárok fürdeni.

Budán ekkoriban már egyre-másra találtak új forrásokat, de az a hír járta, hogy a Duna túloldalán nincs termálvíz a föld alatt.

A világhírű bányamérnök, Zsigmondi Vilmos azonban nem adta föl. A mai Hősök terénél, Árpád fejedelem  szobránál jelölték ki azt a kutat, amelyre aztán vízhálózat és fürdő épült. Éppen ezért kapta a klub az ő nevét.

Tíz évébe került, amíg megtalálta a hősök tere alatt tulajdonképpen a Széchényinek a vízbázisát, és úgy gondoltuk, hogy ezt meg kell neki köszönnünk, és ezzel adózunk az ő emlékének, hírnevének.

Budapest és egyben Európa legnagyobb fürdőkomplexumában nem nehéz elveszni. Nekünk, Bernadettel együtt vagy tíz percbe telik, mire a  medence rengetegben megtaláljuk, hová tűnt Nóri.

Fodor Bernadett: Nóri bent van már, úszik, én inkább a kikapcsolódásként jöttem. – Gyógyvízbe mész? – Gyógyvíz igen, ez a legnagyobb legmelegebb medence, és itt szeretnék lenni.

Czinege Szilvia: Ezekből a fiatalokból válhat későbbiekben majd a törzsvendég gárda, aki szintén napi szinten el fog jönni majd a fürdőbe.

Most azt kommunikáljuk a fiatalok felé, hogy ez egy buli hely, egy trendi hely, nagyon jó találkozási hely, jól lehet ismerkedni.

Mit csinálsz a vízben, ázol? – Nyilván ha van olyan társaság, akikkel lehet ismerkedni, akkor természetesen, ha nincsen, akkor egyedül is szuperül ki lehet kapcsolódni.

Czinege Szilvia: Egy fiatal társasággal beszélgettem, és azt mondták, hogy azért szeretnek ide járni, mert rendkívül jó nyelvgyakorlás…

… ugyanis itt biztosan találkoznak angol fiatalokkal és tudják az angolt gyakorolni.

Egyébként is én azt gondolom, hogy egy átmulatott hétvége után a legjobb kikapcsolódás és regenerálódás az egy gyógyfürdőben valósulhat meg.

Fodor Bernadett: Még nem fáj semmim, de szüleim, nagyszüleimtől tudom, hogy prevenció, megelőzésképpen mindenképpen hasznos.

Ha az ember minél fiatalabb korában ezekre odafigyel, hogy majd a későbbiekben minél könnyebben el lehessen viselni, ha ilyen problémák adódnak.

 

Szeretnél magadnak te is féláron fürdőbelépőt Zsigmondy klubkártyával? >> 

Megnyílt Magyarország első termál-kaszkád hőlégkamrája

 

 

Nyitvatartás

Uszoda: 06:00-22:00
Társas gőz: 06:00-22:00
Társas termál: 06:00-19:00
Ivókút: 9:00-17:00 (vasárnap zárva)  

Képgaléria:

Elérhetőségek

Széchenyi Gyógyfürdő és Uszoda Budapest,
XIV. kerület Állatkerti körút 9-11.
Telefon: (+36-1) 363-3210 Fax: (+36-1)
363-3210/323
E-mail:
szechenyi@spabudapest.hu

www.szechenyifurdo.hu  

Kapcsolódó youtube videók: 

Budapest
Lukács Fürdő
Budapest
Gellért Fürdő
Budapest
Rudas Gyógyfürdő