Címlap
Kandász Travel

Hajdúszoboszló Adrenalinvadászok

Szuperhullám, rakéta és űrkapszula! Hajdúszoboszlón ilyen járművekkel közlekednekaz adrenalinvadászok. Már akimer. De aki mer, az nyer. Egy fergeteges élményt! Miközben a szomszédos gyerekföldén hódok építenek várat a kastély bolondjaival, no és a szüleikkel Európa legnagyobb fürdőkomplexumában.  

Extrém élmény - csak merészen!

 
Koktélozó fiatalok, mediterrán tengerparton napozó családok, kalózhajón vetélkedő gyerekek látványa fogad, amikor megérkezem a Hajdúszoboszlói Hungaropsavízibirodalmába.
 
Már innen, a strandról is hallom az Extrém Aquapark felől érkező szendvedélyes sikolyokat. A nagy fejlesztés hat új csúszdáját egy földalatti folyosón közelítjük meg. A kapszula, a hullám, a cunami már nevükben sejtetik, hogy mire számíthatunk,de csak élesben mutatják meg, mit tudnak valójában.
 
A csúszáshoz alapvetően három dolog szükséges: remek kondi – merthogy húsz méter magasba kell felkapaszkodnunk; megfelelő lelkiállapot – mert bizony nem kis bátorságra van szükség; végül pedig ajánlott, hogy a pályázó ne legyen tériszonyos, mert szédítő csak letekinteni is a bázis tetejéről.
 
Ha mindez rendben van, akkor már csak azt kell eldöntenünk, szabad testtel csúszunk, avagy matraccal. Az előbbi legnagyobb kihívása a megabrutál kapszula, ez ugyanis gyakorlatilag: szabadesés asztronauta módra.
 
Én a csodálatos Hajdúságot vizslatoma magasságból, amíg bátorságot gyűjtök a cunamihoz. Csúszdák,medencék, szállodák mindenütt,amíg ellátok. Mindenki egymást biztatja,igazi csapattá kovácsolódunk.
 
A tizenhat méteres magasságból„lájtos” kanyarral siklunk lefelé,hogy aztán a nagyjából hetvenfokos meredekségű zuhanást ehhez igazított sikítással díjazzuk – és ezt meg is teszi mindenki becsülettel!
 
Örülök, hogy párosan voltunk, mert így egészen biztos lehettem benne, hogy a becsapódás előtti utolsó pillanatokban sem maradok egyedül, az utolsó métereken csak ez vigasztalt. A csúszdák egyetlen veszélye, hogy, ha kipróbálod, függővé válsz. A férjemet így alig tudtam leszedni a nap végén a vízeséssel nehezített mászófalról.
 
„Bezárnak egy űrhajóba– felveszed a helyes testtartást, aztán elmondasz egy-két imát, ha van rá időd – van öt másodperced –, aztán egyszerűen megnyílik alattunk a föld és mindössze nyolc másodperc alatt le is érsz, mondhatni becsapódsz”– hadarja az adrenalinvadászattól már a boldogság tudatállapotba repült űrhajós-turistakolléga.