Címlap
Kandász Travel

NYÍREGYHÁZA: Aquarius Élményfürdő

Már Mátyás király idejében is ismerték a nyíregyházi Sóstó gyógyító erejét, kétszáz éve fürdőházat létesítettek, aztán híre ment a víz csodájának – na meg a hangulatos sóstói mulatozásoknak.

Fürdőket bemutató sorozatunkban ma annak járunk utána, hogyan épül fel a természetes adottságokra egy többgenerációs, multifunkciós fürdő.

Andrea: Milyen a jó gyerekhely?

Lackó Péter, Vác: Ahol nyugodtan pancsolhat, nem szólnak rá, tetszik neki a víz, a környezet.

-Miért az a kedvenced?

Lackó Lázár: Azért, mert ott vannak csúszdák.

-Meg mindenféle figurák?

-Igen.

Fantasztikus izgalom. A fürdők ugyanis a turisták elvárásainak megfelelően ma már programokat szerveznek.

Ez például az országos strandfoci bajnokság, de rendeznek úszóalkalmatlansági versenyt is.

Dr. Podlovics Roland, vezérigazgató Nyíregyháza Sóstó-Gyógyfürdők  Zrt.: Nagyrendezvényeket is rendezünk természetesen. Strandfoci, strandröplabda. Arra büszkék vagyunk, hogy már harmadik éve az ország legnagyobb strandfoci bajnoksága itt van a sóstói strandon. A negyvennégy csapat jelentkezett. Ami nagyon különleges, hogy 4 külföldi csapat is volt.

 Két meccs között pedig irány a víz.

Andrea: Ki kell, hogy lazuljanak az izmaitok. Igaz?

Czeglédi Miklós, Vác: Igen, meg egy negyven fokos mérkőzés után 2x20 percet a pályán tölteni, sőt ugye 3 mérkőzés volt, utána egy ilyen 25 fokos vízbe belehuppanni, felemelő.

Gondolunk azokra is, akik az éjszakai zenei életet szeretik. Minden évben megrendezzük a Sóstófesztet, mindig 2 napos rendezvény. Mellette minden évben bográcspartit rendezünk, sárkányhajóversennyel összekötve. Modellhajó verseny is lesz, ez egy érdekes kezdeményezés, amit idén csinálunk először. Kihasználjuk a tónak a lehetőségét. De rendeztünk már Jet-ski országos bajnokságot is.

A nagyrendezvényeken kívül persze mindig találunk valami izgalmasat a medencékben.

Andrea: Nahát! Mire készülsz?

Bakti Kamilla: Merülni.

Kamilla mindig is sellő akart lenni, így kapóra jött a búvárnap a fürdőn.

-Hagyd behajlítva az uszonyod, mert nagyot lehet vele esni.

A biztonságot gyorsabban meg lehet szerezni, mint a tengerben vagy egy tóban.

Akkor próbáljuk ki!

A medencében jók a látási viszonyok és egy pillanat alatt a felszínre lehet jutni, ha megijed az ember.

Hornyák Gergő, Airaqua Búvárklub: Játék is meg meleg a víz. Nem kell beöltözni se annyira. Bárki meg tudja tapasztalni, hogy milyen a merülés, milyen a súlytalanság érzése a víz alatt.

Búvárkodás után persze jól esik az ejtőzés, sokan gyógyvízben ücsörögve koktélt szürcsölgetnek.

A nagy területű fürdők olyanok, akár az országok. Különböző hangulatokat teremtenek meg bennük, ez például olyan, mintha a Karibon járnánk.

Andrea: Rose?

-Rosefröccs.

-Már délelőtt?

-Elmúlt már 12, nem?

-A poolbart kifejezetten szeretjük, a pálmafák miatt. Igen.

-Brüggöltök?

-Igen, az mit jelent?

Darvas Gábor, Nyíregyháza: Most kifejezetten lazulni jöttünk, lángosozni, iszogatni és ücsörögni. Egyébként szaunázni is szoktunk sokat, de azt nem itt, hanem az aqvarius részen, de most kifejezetten a semmittevésnek hódolunk. Úszás helyett maximum lebegés.

Nagy Zsolt, Nyíregyháza: Két éve költöztem ide. Bence barátomék eljöttek hozzánk látogatóba és gondoltuk, hogy kihasználjuk a jó időt.

Egészségügyi szűréseket szoktunk rendszeresen rendezni. Strandkönyvtárat tartunk fenn a helyi könyvtárral közösen, úgyhogy bárki bemehet, ha otthon hagyja a kedvenc regényét.

 

Régen a legvagányabb nyíregyházi fiatalok éppen ide szöktek be éjszakai fürdőzésre – innen jött az ötlet, hát akkor legyen legális a fürdőzés. A vezetőség megszervezte a hajnalig tartó fürdődiscokat.

A többgenerációs, multifunkciós fürdők jellemzője tehát, hogy Magyarországon, amely a világ egyik leggazdagabb gyógyvízkincsű országa, összekapcsolja az élmény, sport és gyógyturizmust.

-Nyáron, július-augusztusban teljesen megtelik a sóstó, számunkra viszont a maradék kilenc hónap is rendkívül fontos, amikor az őszi, tavaszi hónapokban a gyógyturizmus az lehet, amely minél több vendéget hoz ide hozzánk.