Címlap
Kandász Travel

ZALAEGERSZEG AquaCity

The video conversion process has failed. You might want to submit a simpler video format like mpeg or divx avi.
If the problem persists contact your website administrator. Please check logs for further debugging.

Először is megtanulunk vízen járni a Zalaegerszegi AquaCity-ben. Merthogy ott az is lehetséges. Egy két méter átmérőjű műanyag gömböcöt raknak a vízre, amelyet levegővel töltenek fel, a fürdőző pedig beleáll, akár egy labdába, ha tud persze. Aki képtelen lépegetni, bukfencezik vagy kézen áll.  Mindannyiunkat lázba hoz. A bajnokok trükkje, hogy V alakban tartják a kezet meg a lábat, így kitámasztanak.

 Egy vagány nagypapa a leggyorsabb csúszdán repül az unokájával, kacagnak mindketten az adrenalintól. Az NB-I-es Zalakerámia-ZTE bajnok kosarasai pedig versenyt csúsznak. A vérükben van, idejárnak lazulni. Párban is csúszhatunk. A legjobbak szerint a következő a nyerő technika. Beülünk a matracba és akkor jön egy jobbos kanyar, teljes erőből kihúzzuk baloldalra, balkézzel megrántjuk és akkor a kanyar ívére ráfekszünk.

 Mányoki Attilának, a magyar hosszútávúszó rekordernek viszont a medence olyan, akár az oxigén. Ő is idejár gyakorolni, a nyáron átúszta Magyarország összes nagy állóvízét. Ő ugyan a nyílt vizek szerelmese, de az itteni medencéknél sincsenek falak. A csúszdák tetejéről pedig egész Göcsejt belátni, varázslatos a panoráma. Táncosok gyakorolnak a jótékonysági fesztiválra, de a turisták gyomrára is gondolnak. Színészek, sportolók, zenészek főznek különböző helyi specialitásokat is és ennek az értékesítéséből valamint a nap bevételéből jótékonysági célok kerülnek megvalósításra. www.aquacity.hu