Címlap
Kandász Travel

ZALAEGERSZEG: Zalai Teríték

Az őszi erdők, a benne élő vadak, na meg a jó borok vonzó elegyet alkotnak egy szüreti látogatáshoz. A fesztivál ellát mindennel, mi jó és vadfalat.

 

Indul a Zalai Teríték, a Zalaegerszegi Vadpörkölt és Borfesztivál.

 

Ilyenkor három napra beköltözik a Zalai Dombság, a szüret, az erdő gasztronómiája.

A csaknem 100 000 fesztivál turista beveszi a várost. Eszik, iszik, élménykedik.

A vad olyan Zalaegerszegnek, mint a sonka Pármának.

Balaicz Zoltán polgármester: Zala megye egyharmadát erdők borítják, 314 ezer hektáron zajlok a vadászati tevékenység.

Ezért aztán azt gondoljuk, hogy a vadászatnak, a vadászathoz kapcsolódó tematikának, a vad gasztronómiának itt egy jelentősebb szerepet kell szánni.

Szeretnénk, ha mindennek Zalaegerszeg lenne a fővárosa.

Felvonulunk. Síppal, dobbal, huszárokkal. Bor- és mézlovagokkal.

Pergőtűz! Tűz!

Na, erre a nagy ijedelemre inni kell!

Mézben az egészség, borban az igazság! A mézlovagok is zalai fehérrel öblítik az édes mézest.

Czémán László mézlovag: A mézeknek az egyszerű cukrai, amiért érdemes fogyasztani és nem a kristályos formájú cukrot, ami egy összetett szénláncú cukor.

Németh Zsolt mézlovag: A borban lévő különböző savak az erekre nagyon jó tisztító hatással vannak.

Persze csak kis mértékben fogyasztva.

Egymást váltják a zenekarok a színpadokon.

A mézek és a kultúra boldogság hormonokat szabadítanak fel a fesztiválozókban. És a fesztivál szervezőkben is.

Tompa Gábor rendező: Ezek a rendezvények olyanok szervezésileg, mint egy nagy társasjáték.

Nullától 99, vagy 200 éves korig mindenki jól érezze magát.

Azt szoktam mondani, hogy a jó ízléssel kezelt eklektika a rendező elv. Az a terv, hogy egy mosolygós rendezvényt hozzunk létre.

Koncertezés előtt még dödöllét tankolunk az ugrándozáshoz. A dödölle burgonyából készült zalai étel.

Egyszerűen imádni való az illata. Tejföllel és sajttal is fogyasztják.

De különösen jóban van a vadpörkölttel.

Bármivel is esszük, ahogy a vadászati konferencián is kiderült, a vadétkek egészségesek.

Búza Sándor gasztronómiai szakértő: a vad kerüli azokat a növényeket, táplálékszerzés szempontjából, amik valami külső beavatkozás miatt mások.

Például nem eszik olyat, ami le van permetezve. Ergo, az ő általa bevitt élelem abszolút természetes.

Kéri András „Colombo”: a vadhúsokat nagyon szeretjük.

Úgyhogy a koncert után körbenézünk a fesztiválon.

És jöhet a koncert fitnesz: a Brains és a Balkán Fanatik már adja is a talp alá valót.

„Feljött a nap szépen ragyog, Én olyan nagy bajban vagyok…”

Amit megettünk, azt le is ugráljuk.

Lepés Gábor (Balkán Fanatik): A vaddisznót nagyon szeretem, meg a szarvas pörköltet.

Georgios Tzortzoglou: Én a nőben bírom a vadhúst. Boldogan jövünk, mert nagyon jó a közönség.

 

Zalai Teríték - Zalaegerszegi Vadpörkölt és Borfesztivál

2016. szeptember 1-3.            

További információ és részletes program:

www.egerszegfesztival.hu

Kapcsolódó youtube videók: 

Zalaegerszeg
Fesztiválváros
Zalaegerszeg
Óra Kiállítás
Zalaegerszeg
Fürdő