Címlap
Kandász Travel

ZALAKAROS Csúszás Rekord

A folyamatos csúszdázás rekordját akarják megdönteni Zalakaroson. Nagy erő segít ebben, hiszen itt van James Bond azaz Kautzky Armand és családja.

Mit terveztek a mai napra?

Kautzky Armand: Csúszdázni fogunk, legalábbis a gyerekek, az egész gyerekkoruk azzal telt, hogy csúszás csúszás hátán, úgyhogy be kell segíteni a csapatoknak, ezért jöttünk.

Armi, azaz Kautzkyék fia is már a startra gyúr. Armi, mi a cél ma? Kautzky Armi: Csúszni, amin tudok, lecsúszok. Lehet veszélyes veszélytelen, hason, háton, seggen, arcon, bármin.

Kautzky Armand: legalább 27 órán keresztül kell folyamatosan csúszni, a mögöttem lévő csúszdán, ami nem kis dolog.

Kautzky Adrienn: Több mint húsz család és csapat, aki a kísérletet véghez viszi és óránként váltják egymást. Tehát óránként egy-egy csapatnak kell pörögnie. Mi pedig besegítünk itt-ott.

Kautzky Armand: Armikám, az elején vegyél egy nagy levegőt és közben ne! És a végén kérünk egy nagy integetést!

Kautzky Armi: Az elején sajnos odavágtam magamat, de legalább az érkezés jól ment. Itt is, ahogy rengeteg sportban a start a legfontosabb szerintem.

Nyíresi Alex, Nagykanizsa: Egy karatés csoport vagyunk és gondoltuk, hogy eljövünk egy ilyen esélyre. - És éjszaka például mi lesz? - Reméljük, hogy bírni fogjuk.

Míg folyik a rekordkísérlet, a strandon is pezseg az élet. Van, aki élménykedik,

de Armand inkább csendre vágyik a gyógykertben.

Adrienn is beugrik egy kis feltöltődésre, majd együtt a súlyfürdőbe.

Mások a vízitornán készülnek már az esti dizsire.

De van, aki még a fiát is a nyakába veszi, hogy elég nagy legyen a kihívás. Aztán jöhet a keverés-kavarás meg a tánc az egészségért. Van, aki a víz alatt hasizmozik és megint mások a nézőtéren figyelnek.

A Kautzky család legifjabb tagja pedig régi vágyát teljesíti először a fekete lyukon,

aztán az Adrenalin Csúszdavilágban.

Kautzky Lucia: nagyon nagy élmény volt, én eleve félek, de a bátyám rávett, hogy csúszdázzak és most már szeretem. A gyorsaság a legjobb.

A csúszdázás élménye adrenalint és boldogsághormonokat termel, de természetesen csak akkor, hogyha betartjuk a megfelelő szabályokat.

Végh Andor szolgáltatási igazgató Zalakarosi Fürdő: a csúszás önmagában nem veszélyes, de a hév miatt, ami a gyerekeket ilyenkor elkapja, ott ezért kell vigyázni. A csúszás élménye természetesen csak akkor teljes, ha betartjuk a megfelelő  szabályokat.

A biztonságos csúszdázás érdekében itt 12 éves kor alatt különböző magasság korlátozásokkal és 100 kiló felett tilos a starthoz állni. A vendégek teljes biztonsága érdekében.

Fiatal korban azok az izomzatok, - nyaki, testtartást segítő - még nem alakultak ki, nem úgy reagálnak mint egy felnőtt esetében.

Túlsúlynál pedig, a súlyosan emberek olyan szintre gyorsulnak föl, amit esetleg nem a megfelelő módon lehet lekezelni a csúszdában.  

A Sajtházban pedig, amelyben egész nyáron a gyerekek tanulhatnak játékosan, éppen a mentősök okítanak.

Mi történt itt? Tóth Botond: elvesztette az eszméletét, légzése volt és stabil oldalfekvésbe helyeztem, hogy ne ne nyelje le a nyelvét. Persze csak játékból.

Lajos fantasztikusan láttad el az eszméletlen ember szerepét, történt már veled ilyen? Babics Lajos: Nem, még nem, de ha egyszer majd nem akarok az iskolában dolgát írni, is jó lesz, hogy itt gyakorlok.

A strandon folyamatosan mentőtisztek állnak készen létben. Ha baj lenne. Kitört a nyár, szünidő van, ti pedig okítotok, tényleg szükség van erre?

Tóth Gábor mentőtiszt: megpróbáljuk a minél fiatalabb gyerekeket elérni ezekkel az oktatásokkal, minél többször halljuk életükben, annál rutinosabbak lesznek. És reméljük, hogy ezt a rutint beteg gyerekek segítésére fogják fordítani majd.

Amiben mi tudunk segíteni egymásnak, hogy nem hagyjuk magára a bajba került nyaralótársat, amíg megérkezik a szakember.

Szükség is van erre, hiszen a csúszásszámlálók tanúsága szerint csak a tavalyi szezonban 200 000 lecsúszást mértek.

Kautzky Adrienn természetgyógyász: nagyon figyeljenek a folyadékpótlásra, mert ebben a melegben másképp viselkedik a szervezet. Sokkal többet kell inni és sokkal több energiát kell bevinni, mert az is fogy.

És vissza a rekordkísérletre! Az animátorok már készítik elő az esti hangulatot. A csúszda már éppen 10 órája nem volt üres.

Mit jelent az, hogy folyamatos csúszás? Kautzky Adrienn: a lényeg az, hogy nem lehet olyan pillanat, amikor ne tartózkodjon valaki a csúszdán.

A DJ adja az energiát. Álmatlanság és rekorddöntés.

DJ Lada – Ladola József: felkészültem a fiatal és energikus világslágerekből, hogy a picik is, meg a nagyok is ébren maradjanak és egész éjjel kitartóan és remekül csúszdázzanak.

A rekorderek még mindig hősiesen állják a vizet. Éjjel fél kettő van, most is rendületlenül mennek a csúszások, tulajdonképpen egyre többen állnak a sorban.

Hogyan bírjátok ilyen késő este?  Tóth Erika: nagyon jó, minden rendben van, hál’ istennek, egész nap úsztunk. Most nagyon örülünk, hogy csúszdázhatunk egyet.

Ünnep Kristóf: én kísérem őket. Ha majd hazaértek táncoltasd meg a csajokat! Majd hazaérünk. Azonnal. Mind az ötöt.

A folyamatos csúszdázás rekordja 27 órával eztán Zalakarosé.

 

 

 

Kapcsolódó youtube videók: 

ZALAKAROS
A Csigától Kacsáig
ZALAKAROS
Panki Világa
ZALAKAROS
Csúszás Rekord